Suus Suiker

Suus Suiker 

Vanaf haar vroege jeugd is Suus Suiker artistiek al erg gedreven. Na haar studie aan de Haagse kunstacademie is ze zich gaan vestigen als zelfstandig kunstenaar. De eerste jaren schilderde ze vooral in acrylverf op doek, binnen het magisch realistische genre.

‘Symbiose’ 90 x 130

Sinds jaren heeft Suus het roer omgegooid. Ze heeft haar oude medium en genre volledig losgelaten en is zich gaan bekwamen in de encaustische mixed-media schilderkunst (schilderen met gepigmenteerde warme bijenwas) gecombineerd met inkt, krijt en olieverf. Florale motieven, bloemen, en takken, natuurlijke structuren en spiegelingen vormen haar thema. Een thema dat perfect aansluit bij het natuurlijke medium. Het genre kan worden getypeerd als ‘hedendaags impressionisme’.Onder de noemer ‘Symbiose’ combineert ze diverse beelden samen tot een tafereel wat doet denken aan dromerige landschappen, samengesmolten natuur waarbij kleur een belangrijke rol speelt. Soms maakt ze in het mixed media werk gebruik van digitale onderschilderingen en/of fotografische elementen.

 

 

Symbiose 120 x 90

 

Suus over haar werk:

De natuur is iets wat gekoesterd moet worden. Er gaat steeds meer verloren. Onze aarde draagt zoveel schoonheid in zich die we vaak vergeten te zien, omdat er zoveel andere zaken aandacht vragen. Ik probeer op mijn manier een ode te brengen aan de schoonheid en de kracht van die natuur, uit dankbaarheid. In de hoop dat het de noodzaak tot het koesteren van die schoonheid en het beschermen van de natuur die nog rest, uit zal dragen.

‘Symbiose’ 90 x 90