Toos van Holstein

Toos van Holstein (1949), Nederlands Briljanten Kunstenaar van het Jaar 2016 en in 2023 opnieuw verkozen bij de Top 25 van de verkiezing van de Nederlandse Kunstenaar van het Jaar, studeerde kunst en kunstgeschiedenis aan de Academie in Tilburg (diploma behaald in 1978).

Toos vindt inspiratie in zowel moderne als klassieke literatuur (Dante’s La Divina Commedia, Homerus’ Ilias en Odyssee, de middeleeuwse Legenda Aurea, de Noordse Edda) als tijdens haar vele reizen over onze planeet.

Sinds 1983 heeft ze talrijke tentoonstellingen gehad in Nederland en andere landen met olieverfschilderijen, aquarellen, steendrukken, mixed media digicompo’s op aludibond, beelden in brons of kunststof en sinds enkele jaren ook met keramiek.

Enkele voorbeelden uit de lange lijst exposities zijn bijvoorbeeld die in de Martinikerk van Franeker, Museum Het Petershuis in Gennep, Fort Rammekens (Vlissingen), Museum MUSIOM (Amersfoort), Austin Friars Church (Londen, Groot-Brittannië), Musée St. Paul de Vence (St. Paul de Vence, Frankrijk), als artist in residence in Peking, tijdens de Biënnale van Venetië en dit jaar in Museo delle ‘Brocche d’Autore’ (Gubbio, Italië) en Rocca Paolina (Perugia, Italië).

Kunstwerken

Le Quartier 80 x 100 olieverf op linnen
Pellegrini, 100 x 90 olieverf op linnen
Waterfront 100 x 12
Edda 100 x 90 Olieverf op linnen

Interesse in meer werk?

Interesse in meer werk? Bewonder de collectie van kunstgalerie Arte Nuovo in woonwinkel CILO (Zutphen) of maak een afspraak met Anneke.

Home » Schilderkunst » Toos van Holstein