Alexander Bobkin

Alexander Bobkin (1952), geboren in Siberië en sinds 1991 gevestigd in Nijmegen, is een kunstenaar die met zijn schilderijen een fascinerende reis maakt door de grenzen van de realiteit. Zijn werken zijn doordrongen van een diepe spirituele en mystieke sfeer, waarin hij de alledaagse wereld omzet in een bron van diepgaande betekenis.

Hij tilt gewone objecten op tot symbolen die de kern van hun wezen vastleggen en creëert daarmee een mysterieuze atmosfeer.

In Bobkins kunst worden alledaagse ontmoetingen, het verdriet van een huilende haas of zelfs de eenvoudige aanwezigheid van een glas water getransformeerd tot kleine verhalen, vastgelegd met olieverf op een indrukwekkend canvas. Elk schilderij is een uitnodiging aan de kijker om diep in de geheimen van het leven te duiken.

Wat zijn kunst zo bijzonder maakt, is dat het niet slechts een weergave is van de wereld om ons heen; het is eerder een reis naar de kern van onze culturele erfenis. Bobkins schilderijen fungeren als vensters naar de menselijke ziel, waarbij ze een brug slaan tussen het alledaagse en het transcendente. Ze verankeren mystiek in verf, en daarmee blijft zijn unieke visie de kijker uitdagen om de diepere lagen van het leven te verkennen.

Alexander Bobkin herinnert ons aan de schat van onze culturele erfenis en nodigt ons uit om de eindeloze mysteries van het bestaan te verkennen via zijn kunst. Hij is een kunstenaar wiens werk niet alleen de wereld weerspiegelt, maar ons ook meeneemt op een ontdekkingsreis naar de rijkdom van de menselijke ziel en de wonderbaarlijke complexiteit van ons bestaan. Zijn werken zijn opgenomen in de collecties van diverse musea, galeries en par;culiere verzamelaars over de hele wereld.

Kunstwerken

In One Boat 110 x 150 olieverf op linnen

Transit 100 x 80 olieverf op linnen

Dreamcatcher 180 x 100 olieverf op linnen

La Bête 100 x 180 olieverf op linnen

Interesse in meer werk?

Interesse in meer werk? Bewonder de collectie van kunstgalerie Arte Nuovo in woonwinkel CILO (Zutphen) of maak een afspraak met Anneke.

Home » Schilderkunst » Alexander Bobkin