Maria ten Kortenaar

Maria ten Kortenaar is opgeleid als edelsmid aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Na verloop van tijd wilde ze meer met kleur gaan werken en via aardewerk vond ze de weg naar porselein. Sinds 2005 werkt ze uitsluitend nog met porselein.

Over de hele wereld won ze met haar werk prijzen  en haar werk staat in musea in onder andere, Japan, China, Korea Taiwan en Nederland. Haar werk bevindt zich bovendien in talloze internationale particuliere collecties.

Maria over haar werk: “Ik hou van kleur, want daar worden mensen vrolijk van.  Ik werk uitsluitend met porselein omdat de kleuren daarin heel helder tot hun recht komen. In gekleurd porselein kan ik me helemaal verliezen vanwege de oneindige mogelijkheden.”

Kunstwerken

Dizzy (18 x 12)
Dizzy (13 x 12)
Reflections

Maria over haar werk

“Mijn objecten zijn strakke cilinders, het gaat namelijk om de sfeer die door de kleuren wordt opgeroepen. Met de in porselein ingelegde kleuren probeer ik mijn verhaal te vertellen en zo mijn leven weer te geven. Wat ik zie, voel en meemaak geef ik vorm, alsof ik een dagboek bijhoud in porselein.”

Interesse in meer werk?

Interesse in meer werk? Bewonder de collectie van kunstgalerie Arte Nuovo in woonwinkel CILO (Zutphen) of maak een afspraak met Anneke.

Home » Keramiek » Maria ten Kortenaar