Sabine Lintzen

Sabine Lintzen volgde een opleiding Beeldhouwen en Ruimtelijke vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en studeerde vervolgens Keramische Vormgeving aan de Hochschule für Bildende Kunst in Berlijn. Ze specialiseerde zich daarna in het maken van monumentale, keramische muurreliëfs en beelden en realiseerde grootschalige projecten in bouwkeramiek, ontwierp een servies voor de industrie en ontwikkelde unica vazen. Sinds 1981 heeft ze haar eigen atelier.

Toen ze in 1991 Robin Winters assisteerde bij een glasproject was de liefde voor het materiaal glas geboren. Ze volgde een masterclass in Glasstudio De Oude Horn in Acquoy en richtte zich vanaf die tijd vrijwel uitsluitend op het hete materiaal.

Belangrijke thema’s in haar werken zijn elementaire connecties en ontwikkelingen van patronen. In een niet aflatende stroom van glasobjecten probeert Sabine Lintzen ordening en structuur aan te brengen in de wereld om haar heen, haar gedachten als het ware te fixeren en te materialiseren in glas.

Kunstwerken

Oriental Garden en IJsprinses
Common Ray Olive & Aubergine (29 x 25)
Common Ray Isar Green (32 x 31)
Common Ray Silver Amethyst
Bright Field Ruby Red, Light (18×25)
Little Thread Aqua
Big Fish (34 x 24)

Lintzen over haar werk

“Ik wil mensen verleiden: ze moeten gefacineerd raken door een object. En dan niet door de techniek of de moeilijkheidsgraad, maar door wat ze zien”.

Interesse in meer werk?

Interesse in meer werk? Bewonder de collectie van kunstgalerie Arte Nuovo in woonwinkel CILO (Zutphen) of maak een afspraak met Anneke.

Home » Glaskunst » Sabine Lintzen