Frank R.Boogaard

Frank R.Boogaard

Geboren in 1953 te Rotterdam als tweede uit een gezin met vier kinderen.

Tijdens de lagere en middelbare vrije-schooltijd ben ik gestimuleerd in de kunstzinnige vakken en in het bijzonder het beeldhouwen.

Vanuit die interesse is een lange weg van zoeken en proberen begonnen die zich vele jaren afspeelde in de vrije tijd.

Uiteindelijk zijn het de houten sculpturen geworden die een symbolisatie zijn van een innerlijke emotionele wereld.

Als gevolg van een fysieke beperking ben ik helemaal overgestapt op het modelleren van mijn beelden in was.

De afwerking en het patineren zijn de momenten waarop ik streef naar dezelfde vorm van perfectie als voorheen in de houtsculpturen, waarbij het patina mij de mogelijkheid geeft om met kleur een extra dimensie aan de bronsplastieken toe te voegen.

Tegelijkertijd ervaar ik de vrijheid die de was mij geeft om veel uitbundiger te kunnen vormen.

Brons is een nieuwe periode met een uitdaging in de zoektocht naar vernieuwing net zoals ik die vond in het hout.

Als beeldhouwer ben ik werkend lid van één van Nederlands oudste Kunstenaarsvereniging Sint Lucas in Amsterdam. Voorheen met de jaarlijkse ledententoonstelling in het Stedelijk Museum en in De Zaaier op de Keizersgracht.

Mijn werk is aangekocht door bedrijven, instellingen, musea en particulieren.

Ik werk regelmatig in opdracht en exposeer in binnen-, en buitenland.