Martha Waijop

Het begrip ‘sculptuur’ staat centraal in haar werk. Het boeit. Het vraagt, “loop eens om mij heen, laat je verrassen door de vele kanten die ik te bieden heb.”

De mens in al zijn hoedanigheden blijft een bron van inspiratie voor Martha. Emoties als vertrouwen, verlaten op, aandacht en ruimte, en vooral in balans zijn, visualiseert ze in vloeiende lijnen. Een zeer eigen vormtaal, inmiddels herkenbaar voor velen.

Uit ‘Martha Waijop – sculpturen‘ door Wim van der Beek:

Martha maakt beelden die van alle kanten bekeken willen worden en die de kijker de indruk geven dat het onderscheid tussen voor- en achterkant grotendeels is weggevallen. Zodra ze op een langzaam bewegende draaischijf staan, blijkt dat de aard en hoedanigheid van de vormen voortdurend verandert. De beelden krijgen daardoor letterlijk nieuwe dimensies, invullingen en betekenissen. Dat gegeven rechtvaardigt de conclusie dat de beeldhouwster uit Beekbergen niet alleen beelden creëert maar aan de hand van die beelden ook blikvelden verruimt.

Kunstwerken

Interesse in meer werk?

Interesse in meer werk? Bewonder de collectie van kunstgalerie Arte Nuovo in woonwinkel CILO (Zutphen) of maak een afspraak met Anneke.

Home » Beeldhouwkunst » Martha Waijop