Frank R. Boogaard

Tijdens de lagere en middelbare vrije-schooltijd is Frank (1953, Rotterdam) gestimuleerd in de kunstzinnige vakken en in het bijzonder het beeldhouwen. Vanuit die interesse is een lange weg van zoeken en proberen begonnen die zich vele jaren afspeelde in de vrije tijd. Uiteindelijk werden het de houten sculpturen die een symbolisatie waren van een innerlijke emotionele wereld.

Als gevolg van een fysieke beperking is Frank helemaal overgestapt op het modelleren van beelden in was. De afwerking en het patineren zijn de momenten waarop hij streeft naar dezelfde vorm van perfectie als voorheen in de houtsculpturen, waarbij het patina hem de mogelijkheid geeft om met kleur een extra dimensie aan de bronsplastieken toe te voegen.

Tegelijkertijd ervaart hij de vrijheid die de was hem geeft om veel uitbundiger te kunnen vormen. Brons is een nieuwe periode met een uitdaging in de zoektocht naar vernieuwing, net zoals hij die vond in het hout.

Als beeldhouwer is Frank werkend lid van één van Nederlands oudste Kunstenaarsvereniging Sint Lucas in Amsterdam. Voorheen met de jaarlijkse ledententoonstelling in het Stedelijk Museum en in De Zaaier op de Keizersgracht.

Kunstwerken

Interesse in meer werk?

Interesse in meer werk? Bewonder de collectie van kunstgalerie Arte Nuovo in woonwinkel CILO (Zutphen) of maak een afspraak met Anneke.

Home » Beeldhouwkunst » Frank R. Boogaard